Lidt om den overordnede ansvarlige

Mit navn er Inge og jeg er lektor i algoritmik på DTU Compute. Jeg er den der har det overordnede ansvar for campen. Jeg håber, at vi med IT-camp for piger kan komme af med nogle af de fordomme der er om IT/datalogi. Og så glæder jeg mig til at vise jer, at IT og datalogi indeholder en masse sjov og flot matematik, at programmering er sjovt og kreativt, og at der findes en masse spændende anvendelser af matematik indenfor IT.

Mød de studerende bag campen

Cecilie

Mit navn er Cecilie, jeg læser diplomingeniør softwareteknologi på 7. semester. Sidste semester var jeg i praktik hos et firma, hvor jeg bl.a. fik lov til at arbejde med software robotter. Jeg har haft en interesse for matematik og programmering lige siden gymnasiet. Disse interesser var med i mine overvejelser da jeg valgte at gå på DTU, og jeg glæder mig til at dele min begejstring for programmering med jer.

Anne

Mit navn er Anne og jeg er ph.d.-studerende i anvendt matematik. Jeg har altid været glad for matematik og generelt synes jeg, at det er vildt spændende, hvordan avanceret teoretisk matematik kan anvendes til at beskrive virkelige fænomener. Jeg har dog erfaret at matematiske modeller hurtigt kan blive så komplicerede, at de ikke kan løses med papir og blyant. Gennem min studietid har jeg derfor lært at elske programmering. Som medarrangør af IT-campen håber jeg, at jeg kan være med til at give et indblik i hvilke spændende muligheder, der opstår i sammenspillet mellem matematik og IT.

Emilie

Mit navn er Emilie, og jeg studerer Softwareteknologi på DTU. Lige nu er jeg i gang med mit bachelor projekt. Jeg startede på DTU i 2015, og på andet semester stiftede jeg bekendtskab med programmering. Det fangede mig med det samme. Programmering er for mig kreativt, udfordrende og meget jordnært. Kreativt fordi resultatet kan nås på mange måder, og du finder din egen personlige måde at gøre tingene på, udfordrende fordi tingene ikke kommer af sig selv - det er op til dig at finde en vej, og jordnært fordi du skaber et produkt, som du kan se dig selv i hele vejen igennem. Jeg håber at jeg på IT-campen vil kunne vise, hvor spændende det kan være at programmere; at skabe noget, der er nyttigt, sjovt eller bare skørt, og som bærer dit helt eget præg.

Camilla

Mit navn er Camilla og jeg er i gang med min kandidat i Digitale Medieteknologier. Min vej til DTU er lidt ”skæv” idet jeg er sproglig student fra gymnasiet. Efter gymnasiet startede jeg på en bachelor uddannelse, som har en mere humanistisk tilgang til IT. Det var her min interesse for programmering blev vakt, da jeg blev præsenteret for alle de ting man kan benytte IT til, og jeg ønskede at kunne lave de ting selv i stedet for bare at snakke om dem. Skiftet til DTU har heldigvis vist sig at være den rette beslutning, og dét jeg især elsker ved programmering er at det giver mig mulighed for at bruge min kreativitet i kombination med min logiske sans.
IT er så bredt et felt, at hvis man har styr på grundprincipperne i programmering, kan man benytte det i mange forskellige retninger; hjemmesider, data analyse, automatisering af arbejdsprocesser, klassisk softwareudvikling osv. Jeg elsker at det kun er fantasien der sætter grænserne, og at der er evig mulighed for at lære mere.

Henriette

Mit navn er Henriette og jeg studerer på min kandidat i Digitale Medieteknologier med et fokus på data science. Ved hjælp af matematik, algoritmer og en god grundlæggende programmeringserfaring behandler jeg store mængder data og 'lærer en computer at lære'. Ingen af mine forældre har en længere videregående uddannelse, så min beslutning og at skulle programmere kom udelukkende fra min nysgerrighed om hvordan man kan løse opgaver hurtigere og smartere ved at lade en computer gøre det. Da jeg startede på DTU vidste jeg ikke om softwareudvikling var den rette vej for mig, heldigvis kunne jeg ikke have ramt mere plet. Som udvikler laver du et produkt og du kan se og måle resultatet som en direkte konsekvens af dine ændringer. Software er socialt, sjovt og hele tiden i udvikling, du stopper ikke med at lære og udvikle nye løsninger -- det vil jeg gerne vise jer!

Katrine

Mit navn er Katrine, og jeg studerer civil softwareteknologi på 7. semester. Jeg er blevet en smule forsinket, da jeg oprindeligt startede på Matematik og Teknologi. Det gjorde jeg fordi jeg altid har været glad for matematik og logik. Matematik og Teknologi har rigtig meget tilfældes med Softwareteknolgi, men det var først på andet semester, da jeg første gang stiftede bekendtskab med programmering, at det for alvor gik op for mig, hvor meget matematik der gemmer sig i Softwareteknologi. Jeg valgte derfor efterfølgende at skifte til et studie, hvor jeg de seneste to og et halvt år har brugt min logiske sans, matematiske tankegang og kærlighed til kreativ problemløsning på daglig basis. Jeg er medarrangør af IT-campen, da jeg gerne vil hjælpe andre med at forstå hvad softwareteknologi er. Jeg vil gerne hjælpe andre unge med flair for matematik med at se hvad IT i virkeligheden har at byde på.